10.9.2018
NEW
> Novice

Izkazano zaupanje J&P na volitvah BTT

5. septembra 2018 so se zaključile volitve za razpisana mesta znotraj društva Blockchain Think Tank Slovenija. Na volitvah sta bila uspešna Aljaž Jadek in Domen Romih iz ekipe J&P NewTech. Aljaž je bil izvoljen v upravni odbor društva in kot vodja delovne skupine za regulativo, Domen pa je bil izvoljen kot vodja delovne skupine za davke. Oba se vsem podpornikom zahvaljujeta za izkazano zaupanje.

Aljaž in Domen si bosta v okviru delovanja društva Blockchain Think Tank Slovenija prizadevala na različnih nivojih promovirati (pravne) rešitve in regulatorno okolje, ki na eni strani ne bo zaviralo razvoja blockchain tehnologije, na drugi strani pa bo varno in prijazno za podjetja in potrošnike. Aljaž in Domen bosta imela izvrstno priložnost, da bosta preko delovanja v društvu Blockchain Think Tank Slovenija svoje pridobljeno znanje in izkušnje na različne načine delila z akterji na trgu.

Uspešna izvolitev članov ekipe J&P NewTech bo pomagala tudi pri izpolnjevanju ciljev, ki smo si jih zastavili z ustanovitvijo ekipe J&P NewTech, saj bosta tako lahko še bolj podrobno spremljala razvoj tehnologije in s pomočjo promocije pozitivnega pravnega okolja pomagala premagovati pravne ovire na poti do popolne digitalizacije in implementacije te tehnologije.

Kot zanimivost naj omenim še, da so se volitve društva Blockchain Think Tank Slovenija odvijale elektronsko s pomočjo tehnologije blockchain. Prednost takega glasovanja je predvsem v hitrejšem štetju glasov in izničenju napak pri preštevanju ter poneverjanju glasov. Tehnologija blockchain je bila uporabljena na način, da so se podatki vsakega oddanega glasu preko zgoščevalne (hash) funkcije zabeležili na Bitoin, Ethereum in Ethereum Classic verigi podatkovnih blokov. Najpomembneje pa je, da uporaba te tehnologije volitev za volivca ni zakomplicirala, saj so volitve potekale preko običajne spletne strani. Kot sta zapisala snovalca tega sistema, taka rešitev ni dokončna, je bolj kot kar koli drugega pionirsko preizkušanje in spodbujanje nadaljnjega raziskovanja in razvoja tehnologije veriženja podatkovnih blokov.

Veselimo se novih delovnih izzivov.