7.12.2018
NEW
> Novice

Odvetniška pisarna Jadek & Pensa proslavila 60. obletnico delovanja in ponudila pogled v prihodnost

Skupaj z našimi poslovnimi partnerji in sodelavci smo v Ljubljani slovesno obeležili 60. obletnico našega uspešnega delovanja v slovenskem in mednarodnem prostoru. Spomnili smo se utrinkov iz bogate zgodovine našega delovanja, poleg praznovanja dosedanjih dosežkov pa smo se ozrli predvsem v prihodnost.

Na dogodku, ki je bil deležen odličnega odziva, smo potrdili zavezo vrhunskim pravnim storitvam, družbeni odgovornosti ter skrbi za strokovni razvoj in osebno rast mlajših kolegov, prav tako pa strateški usmerjenosti v nove tehnologije. Te imajo zaradi izjemnega potenciala velik vpliv na spremembe poslovnih modelov, te pa s seboj prinašajo množico novih pravnih izzivov.

V Odvetniški pisarni Jadek & Pensa v ospredje postavljamo svojo trdno odločenost biti v koraku z industrijsko revolucijo 4.0, tako pri reševanju potreb strank kot pri razvoju lastnega poslovanja. Smo ena redkih odvetniških pisarn v Sloveniji, ki svoje moči na temeljih bogate tradicije usmerja tudi v pravne rešitve pri uporabi in razvoju sodobnih tehnologij, kot so med drugim umetna inteligenca, blockchain in internet stvari. Udeležencem dogodka smo ponudili priložnost dobiti bežen vpogled v orodja umetne inteligence, ki jih uporabljamo pri lastnem poslovanju, s ciljem še dodatno izboljšati kakovost in učinkovitost naših storitev.

Ob robu praznovanja je starejši in poslovodni partner Pavle Pensa dodal: »Hiter tehnološki napredek, razvoj znanosti in lahka dostopnost informacij bistveno vplivajo tudi na vlogo odvetništva. Profesor Richard Susskind govori o spremembi pravne paradigme – namesto reševanja pravnih problemov v ospredje stopa upravljanje s pravnimi tveganji, namesto reševanja sporov, preprečevanje sporov. Če je bilo odvetništvo značilno po svoji reaktivnosti, postaja sedaj vse bolj proaktivno, rešitve pa pragmatične. Omenjenim trendom sledimo tudi mi, kar nam vliva samozavest in zaupanje, da bo naši 60. obletnici sledilo še mnogo let uspehov.«

Na spodnjih fotografijah si lahko ogledate nekaj utrinkov z dogodka.