27.7.2017
NEW
> Novice

Okrogla miza »Priložnosti in izzivi«

Aljaž Jadek je bil govorec na okrogli mizi z naslovom Priložnosti in izzivi, ki jih »Block chain« tehnologije prinašajo v Sloveniji, ki se je odvijala v petek, 30.6.2017 na dogodku Tehnologije veriženja podatkovnih blokov (»Block chain«) in kaj vse nam prinašajo, ki ga je organiziralo Ministrstvo za javno upravo skupaj z ABC Acceleratorjem. Poleg njega so bili govorci še: Domen Božeglav; ministrstvo za javno upravo, Primož Damjanovič; ATVP, Miha Resman; izvršni direktor Gorenjske Banke, in Zeneli Batagej, team strategy pri cofound.it.

Dogodek in okrogla miza sta bila organizirana z namenom, da se naslovnikom iz javnega sektorja, kar vključuje zaposlene pri regulatorjih trga, zaposlene na ministrstvih in organih v sestavi ministerstev, zaposlene v javnih agencijah ter zaposlene v javnih družbah, predstavi kaj sploh je »blockchain«, kakšne rešitve konkretno prinaša in kakšen je plan vlade RS glede implementacije te tehnologije pri nas.

Kot predavatelji in aktivni poslušalci so sodelovali najbolj ugledni strokovnjaki iz Slovenije na tem področju. Programski razvijalci, pravniki, svetovalci. Tem so se pridružili predstavniki javnega sektorja in strokovnjaki iz tujine, ki so predstavili konkretne rešitve na »blockchainu«.