30.1.2018
KARIERA
> Kariera v pravu

Simulacija mediacije v sklopu priprav na tekmovanja ICC International Commercial Mediation Competition 2018

Prejšnji teden smo v pisarni z ekipo študentov ljubljanske Pravne fakultete izvedli simulacijo mediacije v sklopu priprav na prihajajoče tekmovanje s področja gospodarske mediacije, ki je organizirano pod okriljem Mednarodne gospodarske zbornice (ICC). Tekmovanje bo potekalo v začetku februarja v Parizu. Ekipo Pravne fakultete v Ljubljani sestavljajo tekmovalci Maja Bosnič, Tajda Jager, Andrej Goluh in Maša Pleško, ki se na tekmovanje pripravljajo pod budnim očesom mentoric Maje Činč in Tine Ahačič in pod vodstvom as. dr. Neže Pogorelčnik Vogrinc.

Svoje strokovno znanje je ekipi ponudila izkušena odvetnica in mediatorka Iris Pensa, ki je tekmovalcem predala svoje izkušnje iz prakse, hkrati pa je v vlogi mediatorke z njimi opravila simulacijo gospodarske mediacije. Vlogo sodnika je prevzel odvetniški pripravnik Aljaž Cankar, ki se je tudi sam udeležil tekmovanja ICC International Commercial Mediation Competition v letu 2015. V dobri uro in pol trajajoči simulaciji mediacije je mediatorka z bolj in manj uveljavljenimi mediacijskimi tehnikami uspešno zbližala sprti strani, zato dvoma za prihodnost mediacije v Sloveniji gotovo ni.

V pisarni se Maji B., Tajdi, Andreju, Maši, Maji Č. in Tini zahvaljujemo za obisk ter jim hkrati želimo kar največji možen uspeh na prihajajočem tekmovanju v Parizu. Ne dvomimo, da bodo barve ljubljanske Pravne fakultete odlično zastopali.