11.3.2022
KARIERA
> Kariera v pravu

Zmagovalci 2022 Jadek & Pensa Vis Pre-Moot

Jadek & Pensa je 10. 3. 2022 prvič organizirala Pre-Moot tekmovanje, ki služi kot priprava na tekmovanje Vis Moot, največje tekmovanje iz gospodarskega arbitražnega prava na svetu, ki bo aprila gostovalo v Hong Kongu in na Dunaju.

Na tekmovanje smo povabili ekipi iz Pravne fakultete Univerze v Ljubljani in Pravne fakultete Univerze v Mariboru. To je odlična priložnost za študente, da vadijo svoje retorične sposobnosti, se poglobijo v mednarodno gospodarsko pravo in arbitražo ter se praktično usposabljajo za reševanje mednarodnih poslovnih sporov. Pre-Moot omogoča ekipam, ki sodelujejo na Vis Mootu, da preizkusijo različne kombinacije ekip in izpopolnijo argumente za Problem, ki ga določi Vis Moot.

Na Pre-Moot tekmovanju je zmagala ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani. Mitja Podpečan, ki je prevzel vlogo arbitra, je o tekmovanju dejal: »Iskrene čestitke Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Arbitri smo imeli zelo težko nalogo, da smo izbrali končnega zmagovalca, saj sta obe ekipi pokazali izjemno visok nivo.«

Zahvaljujemo se tudi vsem, ki so velikodušno namenili svoj čas, da so opravljali vlogo arbitrov – brez njih to ne bi bilo mogoče. Nazadnje se zahvaljujemo tudi obema ekipama, ki sta sodelovali. Izjemno prijetno je videti, kako visok standard veščin argumentacije sta predstavili, kar je odraz vsega trdega dela, ki sta ga ekipi vložili v svojo pripravo. Ekipama želimo veliko sreče na samem tekmovanju Vis Moot.