7.11.2018
NEW
> Novice

Aktivna udeležba J&P na Konferenci korporativnega upravljanja 2018

Odvetnik Aljaž Jadek bo kot član delovne skupine ZNS za Vpliv novih tehnologij na korporativno upravljanje v petek, 9. novembra 2018 govorec na Konferenci korporativnega upravljanja 2018, ki se bo odvijala v Austria Trend Hotelu v Ljubljani.

Na Konferenci korporativnega upravljanja 2018 bodo govorci govorili o vplivu novih tehnologij (‘blockchain’ ali veriženje blokov) na korporativno upravljanje. Na ravni EU poteka več iniciativ za digitalizacijo tudi na področju KU. Evropska komisija je ustanovila skupino, ki proučuje digitalne rešitve za komunikacijo med delničarji in člani organov vodenja in nadzora. European Confederation of Directors’ Associations (ecoDa) je uporabo veriženja blokov oz. ‘blockchain’ tehnologije uvrstila med teme, ki bodo pomembno vplivale na področje korporativnega upravljanja. O tem pričajo tako akademski članki kot praktične rešitve, ki jih v nekaterih državah že preizkušajo.

Delovna skupina ZNS za Vpliv novih tehnologij na korporativno upravljanje je že identificirala področja kjer bi lahko »blockchain« tehnologija dosegla bistveno povečanje učinkovitosti korporativnega upravljanja in s tem imela vpliv na konkurenčnost slovenskega gospodarstva. Z implementacijo Evropske direktive glede spodbujanja dolgoročnega sodelovanja delničarjev v nacionalno zakonodajo, ima Slovenija pomembno priložnost, da postane vodilna na tem področju med članicami EU. Direktiva se med drugim ukvarja z identifikacijo delničarjev, posredovanjem informacij zanje in olajšanjem uveljavljana pravic delničarjev.

Odvetnik Aljaž Jadek bo na konferenci predstavil delovanje in ključne lastnosti tehnologije blockchain ter izpostavil glavne ovire za implementacijo te nove tehnologije. V nadaljevanju pa bo skušal razmišljati o uporabnosti te tehnologije pri premagovanju nekaterih neučinkovitosti upravljanja družb in o razvojnih možnosti uporabe te tehnologije na posameznih segmentih upravljanja družb.

Več o Konferenci korporativnega upravljanja 2018 najdete na spodnji povezavi:

http://www.zdruzenje-ns.si/konferenca-korporativnega-upravljanja