19.10.2018
NEW
> Novice

Uspešno izvedena konferenca: »Distribution networks as key infrastructure for the Energy World of the future«

Odvetniška pisarna Jadek & Pensa je v sodelovanju z Združenjem evropskih energetskih svetovalcev (AEEC) dne 15. 10. 2018 uspešno organizirala konferenco z naslovom: "Distribution networks as key infrastructure for the Energy World of the future".

Konference so se udeležili ugledni posamezniki iz sveta energetike, odvetniških pisarn, ki so dejavne na področju energetskega prava, kot tudi regulatorjev in evropskih agencij. Konferenco je otvoril Jure Levovnik, partner in vodja energetske prakse v odvetniški pisarni Jadek & Pensa.

Govorci so na konferenci izpostavili pomembnost distribucijskih omrežij v prihodnosti, predvsem v povezavi z operaterji distribucijskih sistemov in preusmeritvijo na obnovljive vire energije.

Pomembnost distribucijskega omrežja v prihodnosti in s tem povezanih izzivov, vključno z določanjem tarifnih politik in prehodom na obnovljive energetske vire, so predstavili Christophe Gence-Creux, predstavnik Agencije za sodelovanje energetskih regulatorjev, ki ima sedež v Ljubljani, mag. Duška Godina, direktorica Agencije Republike Slovenije za energijo, Hans Kreisel, direktor Skellefteå Kraft Group in član organizacije GEODE, prof. Dr. Rainer M. Speh iz Siemens Ltd., dr. Timm Kehler, predstavnik Zukunft ERDGAS e.V., in Jürgen Gold, predstavnik BBH.

Konferenco je zaključila plodna in izredno aktualna debata na okrogli mizi z naslovom e-mobilnost, GDPR in varstvo podatkov, ki jo je moderiral Andraž Jadek, partner v odvetniški pisarni Jadek & Pensa.

Jure Levovnik je ob tem povedal, da so nove tehnologije, inovacije in nove energetske storitve gonilna sila energetskega sveta prihodnosti, v kateri bodo imeli operaterji distribucijskih sistemov ključno vlogo. Dodal je, da si Jadek & Pensa prizadeva postati vodilna pisarna na področju energetskega prava in novih tehnologij, zato je pisarna s ponosom sodelovala pri organizaciji tako pomembnega dogodka v letu, ko pisarna praznuje svojo 60. obletnico.