2.10.2019
NEW
> Novice

Lexology: Dispute resolution in Slovenia

Odvetniška pisarna Jadek & Pensa je za priznani pravni portal Lexology pripravila strukturirani pregled področja reševanja sporov v Sloveniji.

Namen predstavitve je na kratko predstaviti osnovne značilnosti pravdnega postopka, arbitraže in alternativnih oblik reševanja sporov (ADR) v Sloveniji. Opisani so organizacija sodstva in sestava sodišč, ključne procesne faze pravdnega postopka in arbitraže, dokazni postopek, pričakovano trajanje postopkov in stroški. Prikazane so možnosti za izvensodno rešitev spora, zlasti z mediacijo.

Predstavitve so za vse države enako strukturirane, zato je mogoča enostavna in hitra primerjava med različnimi pravnimi sistemi. Zlasti tujim uporabnikom pravni portal Lexology omogoča seznanitev z bistvenimi značilnostmi pravnega sistema, kar je na področju reševanja sporov koristno predvsem pri pogodbeni izbiri pristojnosti ali pri prvih korakih priprave na reševanje obstoječega spora, za katerega je pristojno sodišče ali arbitraža s sedežem v Sloveniji.

Pregled so pripravili starejša odvetnika Borut Leskovec in Iris Pensa, odvetnica Nastja Merlak in odvetniški pripravnik Matej Vošner.

Prispevek je brezplačno na voljo na naslednji povezavi: https://www.lexology.com/r.ashx?i=6382480&l=8K63LVH